Deze pagina delen:

Geld maakt niet gelukkig

Geld is niet belangrijk, in de zin dat je niet telkens maar meer en meer moet willen hebben. Je focus mag nooit zijn op geld, of op materiële dingen en de daarbij behorende illusie van status. Liefde moet de focus zijn. Te snel alles willen en verkeerde prioriteiten kunnen de liefde doen verdwijnen. 

Door te snel financiële of materiële doelen te willen behalen blijven belangrijke zaken zoals je vaste lasten liggen. Hierdoor ontstaat stress waardoor de liefde verdwijnt. Er kunnen zelfs spanningen en ruzies ontstaan.

“Want de liefde voor het geld is de eerste stap naar allerlei andere zonden. Sommige mensen hebben zich daarvoor zelfs van God afgekeerd en zich veel ellende op de hals gehaald.”
Timotheüs 6.10

Dus… Niet te snel willen!!! Dan duurt dat huis of die auto maar wat langer. Je kunt beter met je geliefden zitten op een versleten bank dan op een nieuwe bank terwijl je ruzie hebt omdat andere rekeningen niet betaald kunnen worden .

Je hoeft geen miljoenen op je bankrekening te hebben, kijk maar naar al die bekende mensen en sterren die vaak doodongelukkig zijn en in het ergste geval zelfs zelfmoord plegen. Ze zijn allemaal op zoek naar liefde. Liefde is met geen miljoen te koop. Liefde is gratis! Een buffer van 5000 euro op de bank voor onvoorziene zaken is voldoende om rust te hebben en dan wetende dat er geen openstaande rekeningen zijn en dat alles betaald is. Geld op zich maakt niks kapot, wel de keuze hoe wij ermee omgaan.

Spreuken

In de Bijbel kom je ook veel wijsheden tegen over geld. In het boek Spreuken staan vele korte teksten die hiermee te maken hebben. We hebben een lijstje voor je samengesteld.

Geschreven door: Remco Bakker

Gepubliceerd op zondag 1 mei