Deze pagina delen:

Zending

In de gemeente offeren we iedere week in de samenkomst voor een zendingsproject. Elk jaar worden zendingsprojecten geselecteerd die we gedurende langere tijd willen ondersteunen en projecten die incidenteel onze hulp nodig hebben. Momenteel ondersteunen we de onderstaande projecten. Alle projecten hebben een ANBI-verklaring. Als er gelegenheid is, komen de zendelingen bij ons in de gemeente om te spreken en om uit eerste hand te vertellen over hun projecten.

Mission Possible (Bulgarije)

Discriminatie, hoge werkloosheid, geen onderwijs, slechte behuizing en sanitaire omstandigheden. Als je als Roma geboren wordt zijn dit de vooruitzichten. En het is bijna niet mogelijk om deze vicieuze cirkel op eigen kracht te doorbreken.

Mission Possible is een christelijke hulpverlenings organisatie die zich o.a. richt op kinderen uit probleemgezinnen, straatjeugd, tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden.

Website: www.missionpossible.nl

Huis van Genade Be’er Sheva (Israël)

In de zuid-Israëlische stad Be’er Sheva werd in 2007 een opvangcentrum gesticht met de naam “Huis van Genade”. Dimitri en Elmira Brodkin en een aantal andere gemeenteleden van de gemeente Nachalat Jeshua waar Howard Bass voorganger is, kregen de zegen mee om dit werk te beginnen.

Eigenlijk waren Dimitri en Elmira al jaren actief in hun eigen woonwijk. Een wijk met veel verslaafde mensen, en mensen met andere problemen. Dus begonnen ze mensen in hun huis op te vangen. Soms maanden achter elkaar. Het werk onder verslaafden groeide echter zo uit, dat het te zwaar werd voor de moedergemeente. Het idee werd geboren om een echt opvangcentrum te beginnen, een plek waar de mensen 24 uur per dag begeleid kunnen worden. Het opvangcentrum is hiervan het resultaat.

In het opvangcentrum is er een stevig programma dat de bewoners structuur geeft. Ze leren o.a. om dagelijks in Gods woord te lezen en te bidden, want dat is het geheim van de verandering. Ook wordt er overdag door de bewoners gewerkt, of binnenshuis, of ergens in de omgeving.

Meer informatie kunt u ook vinden op de website van Comité Gemeentehulp Israël.

Ahava Ministries (Malawi)

Ahava Ministries is een startend project in het dorp Lauji One in het district Chikhwawa in het zuiden van Malawi. Ahava is het Hebreeuwse woord voor liefde. Liefde is de grote drijvende kracht achter al het werk dat wij doen. Het project richt zich op de verschillende aspecten van zorg voor weduwen en wezen. Daarnaast wil het project een waardevolle bijdrage leveren aan de verbetering van de algemene gezondheidstoestand van de lokale bevolking in het dorp Lauji One. Hiervoor heeft Ahava Ministries ruim anderhalve hectare land tot haar beschikking gekregen. Daarop zal een kliniek worden gerealiseerd. Een halve hectare grond is bestemd voor de Moringa plantage en fruitbomen als ondersteuning in de uitvoering van het project.

Het project wordt geleid door de Nederlandse Chris Onderstal. Chris is verpleegkundige en gespecialiseerd in gynaecologie en obstetrie. In 2001 kwam Chris naar Malawi en heeft daar net buiten Blantyre een kinderziekenhuis opgezet in een bestaand weeshuis. In 2005 heeft ze leiding gegeven aan een kliniek voor medische zorg voor kinderen. In juni 2010 is zij aangesteld als directeur van Ahava Ministries.

Website: www.detoekomstisnu.org

Light in Greenland (Groenland)

Peter en Katharina de Graaf werken sinds 2013 als zendelingen in Groenland. Zij brengen de plaatselijke bevolking in aanraking met Jezus.

Onze visie is om de oostkust van Groenland te bereiken met de bevrijdende boodschap van Gods liefde welke duidelijk zichtbaar is in Jezus. Het kost veel tijd voordat we in dit heerlijke nieuws ons leven kunnen leven onder de leiding van Gods Geest. Ons doel is om de bestaande gelovigen te trainen in hun wandel met God, evenals buitenstaanders bekend te maken met de liefde van God.

Wanneer de gelovigen groeien, gaat het mogelijk worden om hun eigen mensen te bereiken met het nieuws van Jezus, in woord en daad. Daarbij beginnen we in Tasiilaq en zal dit door gaan werken naar de omliggende dorpen. Zodra de omliggende dorpen effectief door de Groenlandse kerk zelf bereikt worden met het Evangelie, dan is het voor ons de tijd om ons terug te gaan trekken. Er moeten dan Groenlandse leiders getraind zijn, die zelf andere leiders kunnen trainen. Zo komt er een diepgaande verandering in de manier van leven, die nu getekend is door zelfmoord, abortus, alcoholisme, incest en gokken.

Website: www.lightingreenland.com

Naar House

Stichting Naar House is een landelijke interkerkelijke evangelisatiestichting werkzaam bij house-evenementen, in uitgaansgebieden en winkelcentra om het evangelie van de redding door Jezus Christus te verkondigen. Ook wil Naar House mensen waarschuwen voor de gevaren van (house)muziek en de (house)muziekscene.

In Zoetermeer is Naar House één keer maand actief in het Stadshart. Met een opvallende rode bus staan we aan de Nederlandlaan (dichtbij de Primark). Hier kun je terecht voor een goed gesprek of gebed.

Website: www.naarhouse.nl